Els hàbits saludables dels nostres companys | Activamutua

Utilització de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes per tal que podeu gaudir-ne plenament. Si continueu navegant esteu consentint l’acceptació d’aquestes galetes i l’acceptació de la nostra política de galetes, Cliqueu a l’enllaç per a més informació.

ACEPTAR

Cambiar idioma

Ir al contenido principal de la página

Els hàbits saludables dels nostres companys

Els hàbits saludables dels nostres companys
20 des

Els hàbits saludables dels nostres companys

El nostre company Jonatan Martínez, Delegat de la Delegació de Cambrils (Tarragona), ens parla dels beneficis saludables que li aporta l’esquí de muntanya, un esport molt complet que permet gaudir de l’entorn natural i alhora recarregar les bàteries a nivell emocional.

1-. Quant de temps fa que treballes a Activa Mútua?

20 anys

2-. Quines són les teves funcions dins de la mútua? I on podem trobar-te?

Sóc delegat de Cambrils

3-. En aquesta època de l’any, pràctiques alguna activitat física. De quina es tracta?

Des de ben jovenet, que practico l’alpinisme. Em va aficionar el meu pare i amb 7 anys ja vaig pujar el meu primer cim de més de 3.000 m.

M’apassiona la muntanya tant a l’estiu com a l’hivern, i és realment espectacular veure com canvia totalment el paisatge d’una estació a l’altre. Una de les meves aficions és l’esquí de muntanya.

jonatan

4-. Pots explicar quin tipus de material específic així com preparació física cal assolir per realitzar l’esquí de muntanya?

Es tracta de fer travesses o pujar cims amb esquís. Són uns esquís més lleugers, i portem unes pells especials enganxades a la sola perquè ens permet poder pujar sense relliscar. La tècnica de pujada és anar fent zetes de tal manera que guanyes desnivell sense cansar-te tant. Per començar el descens hem de treure aquestes pells de la sola dels esquís. Les fixacions també són especials, ja que et permeten tenir la talonera lliure a l’hora de pujar i s’han de fixar a l’hora de baixar.

Doncs la bicicleta de carretera em va molt bé per preparar-me de cara a l’esquí de muntanya, ja que entreno resistència i enforteixo les cames. També intento escapar-me algun dia al gimnàs a fer alguna classe dirigida de cycling.

5-. Quins beneficis saludables t’aporta practicar esport a la muntanya?

És un esport molt complet perquè et permet gaudir de l’entorn, i gaudir de l’esquí, i cal remarcar que t’aporta una millora de la teva condició física, ja que amb aquest esport fas treballar tant les cames, com tot el tronc superior. Arribar dalt d’un cim,i contemplar les vistes, mentre et menges uns fruits secs, és una experiència meravellosa, que et carrega les piles en l’àmbit emocional. Molt recomanable.

Realitzar un comentari


*