Quines millores puc fer a l’empresa? | Activamutua

Utilització de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes per tal que podeu gaudir-ne plenament. Si continueu navegant esteu consentint l’acceptació d’aquestes galetes i l’acceptació de la nostra política de galetes, Cliqueu a l’enllaç per a més informació.

ACEPTAR

Cambiar idioma

Ir al contenido principal de la página

Quines millores puc fer a l’empresa?

Què considerem una millora?

Considerarem una millora qualsevol canvi que es produeixi a l’empresa que redueixi l’exigència física dels treballadors i, per tant, també reduirà el risc de desenvolupar trastorns musculoesquelètics.

Tipus de millores

Les millores a realitzar poden ser:

  • Organitzatives: Són modificacions sobre com s’organitza el treball entre els treballadors.
  • Tècniques: Són modificacions físiques de l’entorn del treball substituint, modificant o adquirint màquines, eines, equips, mobiliari, espais, etc.
  • Formatives: Accions de formació, conscienciació i de canvi cultural dirigides a millorar l’aptitud davant del treball utilitzant el cos de la manera més adequada.

Millores en funció del problema 

Per tal que les accions de canvi que es desenvolupin a l’empresa siguin eficaces en la reducció del risc, han de millorar un o més factors de risc presents de manera important al lloc de treball.

La intuïció i la percepció poden fallar. Tendim a prestar més importància a les operacions laborals que són més exigents, tot i que es realitzin durant molt poc temps. Algunes vegades, però, pot ser més prioritari reduir l’exigència sobre una tasca més lleugera perquè es realitza durant més temps.

Per tant, les millores a realitzar variaran en funció de la realitat laboral d’un lloc de treball concret.

A continuació es descriuen possibles millores que es poden arribar a realitzar en un lloc de treball en funció dels perills als quals s’està exposat.

Aixecament manual de càrregues

Veure millores Veure millores

Treball repetitiu

Veure millores Veure millores

Treball amb ordinador

Veure millores Veure millores