Què és l’exposició a un perill? | Activamutua

Utilització de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes per tal que podeu gaudir-ne plenament. Si continueu navegant esteu consentint l’acceptació d’aquestes galetes i l’acceptació de la nostra política de galetes, Cliqueu a l’enllaç per a més informació.

ACEPTAR

Cambiar idioma

Ir al contenido principal de la página

Què és l’exposició a un perill?

Un perill ergonòmic és una condició relacionada amb l’esforç físic que pot haver-se de dur a terme o no en un lloc de treball. Si apareix, és possible que la persona exposada a aquesta condició pugui patir un perjudici musculoesquelètic.

Perill ergonòmic no és sinònim de risc ergonòmic. Pot haver-hi un perill en un lloc de treball, però el risc pot ser completament acceptable, tenint la mateixa probabilitat de patir un perjudici de la salut que una persona que no fes aquest treball.

Per determinar si el perill identificat pot comportar un trastorn musculoesquelètic cal avaluar-ne el risc associat i considerar tots els factors de risc que hi puguin incidir o que hi puguin haver.

En aquest portal podem identificar tres tipus diferents de perills ergonòmics que són independents entre si: el perill d’aixecament manual de càrregues, el perill de treball repetitiu i el perill de treball amb ordinadors o pantalles de visualització.

En un lloc de treball poden haver-hi tots els perills, alguns o cap; per tant, cada perill present ha d’avaluar-se de manera específica mitjançant la normativa vigent i els mètodes adequats.