Quins són els factors determinants del risc? | Activamutua

Utilització de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes per tal que podeu gaudir-ne plenament. Si continueu navegant esteu consentint l’acceptació d’aquestes galetes i l’acceptació de la nostra política de galetes, Cliqueu a l’enllaç per a més informació.

ACEPTAR

Cambiar idioma

Ir al contenido principal de la página

Quins són els factors determinants del risc?

Què és un factor de risc ergonòmic?

Factor de risc ergonòmic és una característica que descriu el treball. Aquesta característica pot incrementar la probabilitat de desenvolupar un trastorn musculoesquelètic, ja sigui per ser-hi present de manera desfavorable o a causa del fet que hi ha presència simultània d’altres factors de risc.

Què és un risc ergonòmic?

És la probabilitat que té un perill ergonòmic de generar un trastorn musculoesquelètic a les persones treballadores que estan exposades al perill. D’igual manera que existeixen els perills ergonòmics, aquests perills potencialment poden ser riscs ergonòmics.
Quan hi ha un risc ergonòmic s’han de dirigir els esforços a eliminar el perill i, en cas que no sigui possible, s’ha de realitzar l’avaluació específica del perill i millorar els factors determinants d’aquest risc per reduir-lo a un nivell acceptable.

Què és un factor de risc determinant?

És la característica del treball que incideix de manera majoritària en la presència del nivell de risc.

Aquest factor és el que contribueix en gran mesura a generar el risc i ha de reduir-se. Pot donar-se el cas que en un risc coexisteixin dos o més factors determinants perquè hi són i contribueixen majoritàriament i conjunta al nivell o a la presència del risc ergonòmic.

El factor o els factors determinants­­­­­ del risc ergonòmic són aquells en què s’ha d’intervenir per reduir eficaçment el risc.

Factors determinants per aixecament de càrregues

El pes de la càrrega és el total que s’aixeca manualment. Si en cada operació s’aixequen quatre objectes al mateix temps de…

Veure’n més levantamiento manual de cargas

Factors determinants per treball repetitiu

Estan definits com el nombre d’accions tècniques per minut que realitza la persona treballadora al cicle de treball. La fórmula per dur-ne…

Veure’n més Factores-determinantes-por-trabajo-repetitivo

Factors determinants per la utilització d’ordinadors

Aquests factors fan referència a certes característiques de la taula com l’altura de la taula i l’espai que hi ha sota de la taula lliure per a les cames.

Veure’n més Cuales-son-los-factores-determinantes-del-riesgo