Activa Mútua adquireix una cinta antigravitatoria per al servei de rehabilitació de Clínica Activa de Tarragona | Activamutua

Utilització de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes per tal que podeu gaudir-ne plenament. Si continueu navegant esteu consentint l’acceptació d’aquestes galetes i l’acceptació de la nostra política de galetes, Cliqueu a l’enllaç per a més informació.

ACEPTAR

Cambiar idioma

Ir al contenido principal de la página

Activa Mútua adquireix una cinta antigravitatoria per al servei de rehabilitació de Clínica Activa de Tarragona

Activa Mútua adquireix una cinta antigravitatoria per al servei de rehabilitació de Clínica Activa de Tarragona
03 abr

Activa Mútua adquireix una cinta antigravitatoria per al servei de rehabilitació de Clínica Activa de Tarragona

És l’única mútua i instal·lació sanitària que compta amb un d’aquests equipaments en aquesta província. La cinta antigravitatoria Alter G Anti-Gravity Treadmill compta amb una tecnologia desenvolupada per l’enginyer de la NASA, Robert Whalen, per readaptar als astronautes a la vida normal després d’un llarg període de permanència a l’espai.

Segons descriu el fisioterapeuta del servei de rehabilitació de Clínica Activa, Josep Maria Solé, s’empra tant en pacients aguts com en aquells pacients amb fractures complicades que tenen una evolució llarga, lenta i relativament dolorosa. “Des del primer dia de tractament, el pacient torna a caminar amb normalitat dins d’aquesta màquina i percep una sèrie de beneficis tant físics com emocionals que l’estimulen a persistir en la seva rehabilitació”, assegura.

La cinta antigravitatoria genera un flux d’aire a pressió en un compartiment estanc que materialitza un mitjà ingràvid. Una vegada que es calibra el pes del pacient, es gradua el tant per cent d’ingravidesa que necessita, es redueix per tant el pes del malalt i repercuteix directament en la pressió que s’exerceix sobre l’extremitat inferior. D’aquesta manera, el dolor i les dificultats per caminar desapareixen pràcticament durant el tractament.

A part de poder-se modificar la ingravidesa, s’estableix una velocitat d’acord amb la marxa normal d’una persona, entre 4-5 km / h; i donat el cas, també es pot aplicar una inclinació de fins al deu per cent per estimular la flexió dorsal del turmell.

També s’aconsegueix que els malalts que tenen un desgast físic zero al llarg del dia, per la seva immobilitat “tinguin una mínima però continuada activitat física”. Precisament, el sobrepès és un altre dels problemes que acompanyen els pacients de llarga evolució, tal com va descriure el fisioterapeuta del servei de rehabilitació de Mataró, Jordi Horta (qui recentment va presentar un estudi retrospectiu on mostrava com l’excés de pes és present en un gran nombre de pacients de llarga evolució).

Fins ara, la mútua ja ha atès uns 25 pacients afectats amb patologies en les extremitats inferiors, bàsicament en genoll i turmell. Fractures, ligamentoplastias o meniscopaties agudes i de llarga evolució que dificulten la deambulació normal del malalt.

Realitzar un comentari


*